آیا باید در رزومه کاری عکس گذاشت؟
رزومه نویسی یکی از مهارتهایی است که باید در طول دوره کاری خود فرا بگیرید. باید یاد بگیرید سوابق تحصیلی و کاری خود را چگونه در یک برگه به نمایش بگذارید. چهره شما نیز جدای از این داستان نیست. باید بدانید کدام عکس را برای کدام رزومه استفاده کنید. اگر برای استخدام در یک شرکت تبلیغاتی اقدام میکنید. شما باید عکسی را به فایل خود ضمیمه کنید که کمتر جدی باشد. لبخند داشته باشید یا لباسی غیر رسمی به تن داشته باشید.
اما اگر قصد دارید در یکی از شعبههای بانک استخدام شوید. شما باید عکسی مطابق با قوانین و شرایط کاری بانک در رزومه خود قرار دهید. عکس شما میتواند خلاقانه و مطابق با شرایط کاری خاصی که دنبال میکنید، انتخاب شود.
جواب افراد سنتی به این سوال، خیر است.
اگر از یک فرد سنتی با سابقه کار طولانی بپرسید. جواب او که برای این سوال خیر است. افراد زیادی معتقد هستند گذاشتن عکس در رزومه کاری، کار درستی نیست. پس افراد برای استخدام شدن نیازی ندارند، تا تصویر خود را برای کارفرما ارسال کنند.
1- قرار دادن عکس برای هنرمندان
قرار دادن عکس در کنار سوابق و مشخصات تنها برای مدلهای تبلیغاتی، هنرپیشهها و خوانندهها مجاز و حتی اجباری است. زیرا چهره این افراد در نوع کاری که انجام میدهند تاثیرگذار است. این افراد معتقد هستند. چهره و ظاهر افراد نباید روی درخواست کاری آنها، پذیرفته شدنشان در کار و تواناییهای آنها تاثیر بگذارد.
2- انتخاب براساس توانایی
کارفرما باید افراد را بر اساس تواناییهایشان نه جذابیت ظاهری دسته بندی کند. این مساله بسیار مهم است. اگر همچنان تمایل دارید در رزومه عکس داشته باشید. باید با دقت بسیاری این عکس رزومه خود را انتخاب کنید. به طور قطع انتخاب کارفرما بدون دیدن چهره شما کار سخت و چالش برانگیزی است. اما اگر به تواناییها و مهارتهای خود مطمئن هستید نباید نگران این مساله باشید.
نظر بسیاری از افراد جامعه شاغل همچنان این است که داشتن عکس به همراه سوابق نمیتواند تاثیر مثبتی روی استخدام فرد داشته باشد. بیشتر مدیران منابع انسانی مخالف قرار دادن عکس روی برگه سوابق کاری هستند.
به همین خاطر باید هنگام رزومه نویسی بیشتر دقت کنید. صویر شما روی فایل استخدامی میتواند به استخدام شدن شما کمک کند. تصویر مناسبی را انتخاب و در فایل خود قرار دهید. استقاده از عکس یک استراتژی برای افرادی است که شغل آنها تحت تاثیر ظاهر آنها میتواند تغییر کند.
مدلها برای این که استخدام شوند نیاز دارند تا شرایط ظاهری، قد و وزن خود را به عنوان اطلاعات فردی خود ذکر کنند. این امر در مورد کارهای مدیریتی صدق نمیکند؛ در کارهای اجرایی و مدیریتی، سوابق تحصیلی، تجارب کاری شما و دورههایی که دیدهاید مهم است و اهمیتی ندارد که دچار اضافه وزن هستید یا خیر.
رزومههای امروزی و داشتن عکس روی آنها
با تغییراتی که در طی سالهای اخیر در زمینه تکنولوژی اتفاق افتاده. بیشتر امور کاری و حتی زندگی ما به اینترنت و فضای دیجیتال گره خورده است. رزومه نویسی نیز تحت همین شرایط تغییر کرده است و به صورت مدرنتر انجام میشود. اگر در سایتهای کاریابی و استخدام عضو شده باشید خواهید دید که بخشی برای عکس شما در نظر گرفته شده و میتوانید عکس خود را در آن قرار دهید.
یکی از مواردی که تکنولوژی به همراه داشته است. دسترسی به اطلاعات افراد از طریق گوگل کردن نام آنها است. دسترسی به پروفایل کاربری افراد در سایتهای مختلف نظیر فیسبوک، اینستاگرام یا شبکههای اجتماعی دیگر کار دشواری نیست. تمام این برنامهها میتوانند یک یا چند عدد از عکسهای شما را نشان دهند.
پس به این نتیجه میرسیم. پیداکردن عکس افراد در دنیای امروز اصلا کار پیچیدهای نیست. همه میتوانند با کمی جستوجو در گوگل چند عکس از شما پیدا کنند.
چند راهکار برای دسترسی به عکس شما در رزومه
با توجه به مطالبی که گفته شد. شاید ترجیح بدهید عکس خود را در رزومه کاری خود قرار ندهید. اما راهکارهای زیر میتوانند گزینههای جایگزین باشند.
1- ارائه لینک پروفایل کاربری در لینکدین
2- ضمیمه کردن عکس به پروفایل ایمیلتان
3- ارسال درخواست استخدام از طریق پلتفرمهای کاریابی و قرار دادن عکس در آنها
با وجود این که انتخاب هر فرد برای هر شغل باید بر اساس تواناییهای وی باشد. اما در بعضی مشاغل ظاهر افراد بسیار بر روند کار آنها تاثیرگذار است. به عنوان مثال: افرادی که برای سمپلینگ، ویزیت محصول و فروش حضوری انتخاب میشوند باید علاوه بر توانایی در فروش و معرفی محصول، از تواناییهایی نظیر مهارتهای ارتباطی نیز برخوردار باشند.
ظاهر این افراد روی کار آنها تاثیر خواهد گذاشت. کارفرما ترجیح میدهد فردی را انتخاب کند که علاوه بر مهارتهای فروش از ظاهر خوبی هم برخوردار باشد. این افراد میتوانند هنگام رزومه نویسی، از راهکارهایی که ارائه شد استفاده کنند.
قراردادن عکس در رزومه کاری
اگر فکر میکنید به عکس نیاز دارید. باید بدانید بهترین جا برای قرار دادن عکس در بالای رزومه و در کنار اطلاعات فردی شما است. اما دقت داشته باشید عکس شما باید به عنوان یکی از دستاوردهای کاری شما عمل کند؛ و موقعیت را برای شما بهتر کند. اگر چنین اتفاقی نمیافتد از گذاشتن عکس در رزومه کاری خود پرهیز کنید.